Omgeving en activiteiten

Paardrijtocht

Onder begeleiding, voor de beginnende, maar ook de gevorderde ruiter. Heerlijk langs de wijnvelden, over de Piemontese heuvels en je paard doet het werk. Genieten dus.

De Vendemmia

Meedoen met de druivenpluk. Ieder jaar in september/oktober ervaren hoe wijn wordt gemaakt en even heerlijk je hoofd leegmaken in de wijngaard. Echt een aanrader om te doen.

Wandeltochten

Alleen of onder begeleiding. Het Piemontese landschap leent zich uitstekend hiervoor. Bij Casa Domenica liggen diverse wandelkaarten klaar.

Het eerste weekend van juni is er een hele mooie slow-food wandeling door de wijngaarden van Strevi: de Passegiata di Strevi. U passeert 5 boerderijen die ieder een heerlijk bordje serveren, van antipasta tot dolce…. een dikke aanrader!!

In september kunt u meedoen met de Sentiere di Moscato. U maakt een pittige wandeling van ca. 3 uur, door en langs Moscato-wijnvelden en door bossen en weilanden. Halverwege een hapje en drankje bij de boer en na de wandeling, zo rond 19.00 uur, komt u op het plein bij het klooster in het dorp Monastero Bormida. Daar kunt u aanschuiven voor een heerlijke lichte maaltijd in de kelders van het klooster. U betaalt niets !!

Dagje grote stad

Even weg van de heerlijke stilte en zin in cultuur snuiven of winkelen? Op ca. 1 uur rijden bent u al in Turijn, Genua of Milaan. Casa Domenica heeft diverse folders en tips voor een perfect dagje uit.

Polentonissimo

Het eerste weekend van maart staat heel Monastero Bormida in teken van de polenta, een specialiteit uit Piemonte. De hele dag feest in het dorp, eten aan lange tafels, veel muziek, oude ambachten, marktjes en optochten. Een dag voor en met de Italianen, maar u als gast bent altijd welkom.

Truffelmarkt in Alba

De hele maand oktober staat in het kader van de truffel, de Tartufi. In Alba kunt u ieder weekend genieten van de sfeer, de truffel, de truffelveilingen en de wijnen. Alba is in oktober een bruisende culinaire stad, zeker een keer doen!

 

Proeverij

Vanaf een minimum aantal van 4 personen kunt u deelnemen aan een wijnproeverij of een grappa proeverij. Een hele leerzame maar vooral lekkere ervaring. Mario kan mee voor de vertaling.