Casa Domenica, veilig en comfortabel

 

Iedereen heeft er lang naar uit gekeken, maar de grenzen gaan weer open en toeristen zijn weer van harte welkom in het magische Piemonte.

De casa vacanza “Casa Domenica”, die in de zuidelijke heuvels van deze schitterende regio ligt, heeft de afgelopen jaren een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van gastvrijheid en culinaire verrassingen. Dit jaar zal eigenaar Mario Goris daar een belangrijk aspect aan toevoegen: ‘veiligheid’. Casa Domenica is namelijk kleinschalig, beschikt over drie afzonderlijke appartementen mét kookgelegenheid. Ideaal voor gasten die Piemonte wel graag bezoeken maar een bezoek aan een restaurant op dit moment nog té riskant vinden. Casa `Domenica beschikt over drie appartementen die ieder geschikt zijn voor maximaal 2 personen:

  • Olmi : een appartement op de eerste verdieping met balkon en beneden een vrij terras.
  • Valla: een appartement op de begane grond met de slaapkamer daarbeneden in de oude cantina en terras.
  • Galli : een appartement volledig op de begane grond en ook met eigen terras.

 

Alle appartementen hebben een eigen toegang en privé terras, overal goed internet en elk appartement heeft Nederlandse tv -zenders, een eigen keuken en goed geoutilleerde badkamers.

Het zwembad is met 8×4 meter ruim genoeg om op gepaste wijze afstand te houden. Zelf bij de pizza-avonden is er ruimte genoeg om gezamenlijk te eten en bovendien te genieten van overheerlijke en intussen beroemde pizza’s van Mario Goris.

Piemonte is de bakermat van de wereldberoemde slowfood-beweging. Elk dorpje heeft wel een eigen trattoria of ristorante waar gasten zich tegoed kunnen doen aan een keur van overheerlijk voorgerechten (antipasti), pasta zoals spaghetti of de Piemontese agnelotti en overheerlijke vleesgerechten. Ook voor de vegetariërs is Piemonte een luilekkerland want er wordt in deze regio volop groente verbouwd die hun bestemming vinden naar de voor-tussen en hoofdgerechten.

U kunt zich natuurlijk per auto voortbewegen maar steeds meer toeristen hebben de vele scooter, fiets en wandelpaden ontdekt die over in deze regio met precisie en goed bewegwijzerd zijn aangelegd. In voor,- zomer- en najaar is het heerlijk om van het ene dorpje naar het andere te wandelen, van een geweldige lunch te genieten en vervolgens weer uit te komen op de plaats van vertrek: Casa Domenica.  .

De restaurants zijn voor Nederlandse begrippen goed en zeker laaggeprijsd (als je het aan Mario vraagt dan geeft hij jou de beste adresjes) slow food is hier ontstaan

Wie van het platteland houdt zal Piemonte een El Dorado vinden. Maar ook voor stedenliefhebbers is deze regio een onontdekt geheim. Met een prachtige stad als Turijn maar ook met steden als Cuneo, Alba, Asti, of Vercelli raken de bezoekers van deze regio niet uitgekeken!